Blogg

-VALPARNA ÄR HÄR

Söndagen den 5 september utökades vår lilla familj med 6 stycken nya valpar.

Denna gång blev det 5 pojkar och en flicka.  Vet att det var många som blev  besvikna eftersom de var lovade valp och önskade tik.

Men vi var i alla fall glada att se dessa små födas oavsett vilket kön det var.

Första veckan ha gått helt problemfritt och alla ökade direkt i vikt.  Z är lika duktig denna gång och mycket försiktig med sina ungar.

IMG_20210906_044457

Direkt när de föddes fick de varsitt halsband på sig för att jag lätt skulle vet i vilken ordning de kommit.  Det viktigaste är att se hur valpen ser ut, känna efter i deras mun och kolla naveln, sen kön och vikt är inte så viktigt direkt, utan det kan man kolla när valparna har torkat ordentligt och mamman har börjat dia dem.

IMG_20210905_220431

Här är de bara ett par timmar gamla och alla har börjat äta 

IMG_20210905_222023

Väger valparna varje dag vid samma tid hela första veckan för att se att ingen kommer efter. Alla ökar som de ska och den som tar för sig mest är Ölice och drar iväg lite.

IMG_20210908_095345

Första veckan ha gått med rasande fart  och vi har hunnit byta i lådan flera gånger  och även det har inte varit något problem för Z litar på oss till hundar procent.

I går söndag blev de 1 vecka gamla  och då skulle vi ta lite bilder på dem, men att få fina bilder på svarta hundar är inte det lättaste om man inte kan ta dem utomhus. Så det fick bli som det blev.

_DSC2319_DSC2314_DSC2310_DSC2306_DSC2303_DSC2301

Här är lilla gänget och de är väldigt lika den förra kullen så vill man se lite andra bilder på hur de kommer att se ut om några veckor så kan man gå in på Z valpar under bilder och kolla .

Nu blir de en ny vecka så det blir nog inga mer uppdateringar innan den veckan är slut.


Äntligen Öland

Tisdagen den 6 juli var vi då äntligen här igen. Vad jag hade längtat men även haft det mycket bra i Stockholm både vad det gällde väder och allt på hundfronten.

Z hade precis börjat löpa innan vi skulle ner och jag hade egentligen inte så stor koll på vilken dag det var, men det visste jag ju att våra killar skulle berätta.

På onsdagen den 7 juli fyllde Z 3 år och fick lite mer godsaker denna dag.  På eftermiddagen märkte jag en nyfikenhet av Zlatan när han luktade på Z, men de två andra killarna visade ingenting.

På torsdagen fick jag veta att min pappa var mycket sjuk och hade ingen hjälp där hemma och det kändes som om jag skulle kunna packa ihop allt igen och bara åka till Stockholm, men sjukvården finns ju till hjälp och den ville jag lite på. Men att min pappa nästan höll på att dö fast han fått hjälp av både 1177 och hemsjukvård som kallat på ambulans som inte kom, gjorde mig mycket orolig. Som tur var fanns det en granne hemma som gick in till honom för att kolla hur han mådde och då äntligen blev det fart på ambulansen, men han fick ligga i 13 timmar och vänta på denna som lovades komma klockan 7 men kom inte förrän närmare klockan 22.

Vad jag bara ville nu var att få uppleva något roligt och Lasse och jag bestämde oss för att om Zlatan och Z ville skaffa valpar så var det upp till dem och de fick helt bestämma dag och tid för detta.

Den 9:e satt vi och hade precis börjat äta när jag hör Z pipa till precis bakom oss utanför uteplatsen och där står nu de båda och hade klarat allt så fint själva.  Det blev en hängning på 20 minuter och sen var de så nöjda.

För mig var det mest en orolig tid för pappas hälsa och jag fick inte mycket veta när jag ringde utan det blev bara svaret "han är stabil".

Den 10:e verkade varken Z eller Zlatan vara så intresserade av varandra och jag tänkte att hon kanske hade löpt klart redan. Men ännu var det för tidigt att låta de andra hanarna vara ute tillsammans med dem. Så det var Yra, Z och Zlatan som på söndagskvällen satt och tiggde mat av oss vid bordet och sedan försvann Z och Zlatan bakom vårt hus och jag gick för att kolla vad de tog vägen och där stod de nu igen tätt tillsammans och ännu en lyckad parning.

Jag kände mig ganska nöjd och just detta att våra djur helt får bestämma själva är något jag gillar.

Dagarna gick och allt var nu som vanligt igen och hela flocken kunde få vara tillsammans. Allt blir en sån skillnad när ett löp är över och flocken blir så lugn och harmonisk.

Veckorna gick och pappa var fortfarande kvar på sjukhus och hade nu även drabbats av Sepsis efter de kanyler som de hade satt in.  Men för övrigt var allt stabilt och blödningen från magen var borta, så de funderade på att han skulle få komma hem, något som han verkligen längtade efter.

Men han blev i stället flyttad till Vårbergs sjukhem för fortsatt vård för Sepsisen hade satt sig kvar i hjärtklaffarna och han behövde dropp för detta och kunde då inte skickas hem.

Tyvärr har det nu tagit mycket på hans kropp under dessa 4 veckor som gått och alla hans muskler har försvunnit och han har ingen styrsel i varken ben eller armar, men blivit lovad att få hjälp med detta, men varje gång detta ska ske så finns det ingen tid.

Med Z har det fortsatt som vanligt och vecka 3 visade hon att hon mådde illa, ratade det mesta av maten och var mycket trött.

Men nu till helgen så kom matlusten tillbaka och hennes tuttar är alldeles rosa och har vuxit en del, så jag tror nog till 90 procent att de har lyckats även denna gång.

Nu har vi i alla fall något att se fram emot när vi kommer till Stockholm och då hoppas jag även att pappa ska vara på benen igen.

Återkommer om Z när vi vet mer

 

 


Valpkurs på gång

Så har nu småttingarna hunnit bli 4 månader och vi är på gång med valpkurs för dem.

Onsdagen den 3 juni satte vi igång och alla fyra valparna var med och

IMG_20210603_182446 det blev ett glatt återseende för dessa småttingar. Alla valparna var så fina och det lilla vita som funnits på dem när de föddes var nu helt borta.

IMG_20210603_183150Det blev mest kontaktövningar denna första gång och alla var duktiga och jobbade bra med sin lilla valp.

Andra gången var det bara två som kom och det var Eddie och Nelson

IMG_20210610_181308vi passade på att jobba med klicker denna dag när det bara var två stycken. Men det blev även en hel del mer som vi jobbade med och det var två mycket trötta små valpar som säkert somnade gott direkt i bilen.

Vi har också hunnit med att ha en träff med Å kullen och då träffades vi vid Sätra och hade ett par trevliga timmar

IMG_20210530_122501P1011015Det blev många bilder men dessa kanske kommer senare i bilder.

Idag är det torsdag och den tredje gången vi ska ha kurs. Så det blir kanske lite uppdatering senare om denna.

 


Alla valpar har nu flyttat

Så var huset tomt igen på valpar.

Våra fyra killar har nu flyttat till sina egna hem och vi hoppas de kommer att ha det bra i många långa år.

Bilder kommer på familjerna 


Äntligen var det dags för valptitt

Så var det äntligen dags för våra valpköpare att få en första titt på sin lilla kille.

Tyvärr har vädrets makter satt stopp för mycket, det har varit alldeles för kallt för att låta valparna vara ute ordentligt, men en liten smak på marken har de i alla fall fått några minuter åt gången.

Vi hade besök av Emil, Eddie och Abbes valpköpare igår mellan klockan 12-15.30.

Det var isande kallt men med fleecefiltar och varma famnar så fungerade det bra och jag tror nog att alla uppskattade denna lilla stund med just sin valp.

Alla har fått vara med från första stund och  se bilder och filmer och även små berättelser om vad som händer, men just detta att även få känna på sin lilla valp är ju alltid något speciellt.

Idag måndag kommer även Elvis köpare att komma hit för en titt och lite kel.

 

IMG_20210307_155409_211

På grund av det kalla vädret så blev det inte så många bilder som jag tog, men varje familj tog en hel del på sin egen valp.

Får hoppas att vi kan ha en trevlig träff med samtliga valpköpare innan leverans, men det får planeras efter väder och vind.

 
What do you want to do 
New mail


Bloggerska - Exempel

_DSC6324 - kopia (3)

 

 

 

Blogghistorik

«augusti 2020»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Januari 2022
Julen är över
Valptiden över
Utställning och valpar
Valparna 12 dagar
-VALPARNA ÄR HÄR
Äntligen Öland
Valpkurs på gång
Alla valpar har nu flyttat
Äntligen var det dags för valptitt

Arkiv
2022
2021
2020
 •    December
 •    November
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2019
  2018