Blogg

Januari 2022

Så har det nya året kommit.

PCIMG_2022-01-06_08-05-56

Vår Åberlix är nog den vi kommer att jobba med mest under detta år när det gäller i första hand viltspår.   Han har alltid varit dålig på att äta hundmat, men älskar vår mat och gröt är den bästa morgonmål han kan få.  

Ska man bli stor och stark så är nog detta bra att fylla magen med på morgonen.

Nu när det är kallt och halt ute så blir det inte så mycket med aktiviter utomhus, men det finns mycket man kan göra inne för att få hundarna aktiviterade.

Så fort det blir väder för träning så kommer jag att samla vår senaste valpkull för deras vardagslydnadskurs.

Hoppas även kunna få till en liten kennelträff med de senaste kullarna.

Ja det kan nog hända en del även detta år


Julen är över

Så var denna jul över.  Lasse och jag var ensamma med våra hundar och hade en bra julafton.

PCIMG_2021-12-24_11-02-25

Tomten fick komma tidigt till våra hundar så att de fick smaka på julen direkt på förmiddagen.

Sen blev det även lite julmat till dem som toppades på torrfodret.

Tror att alla var nöjda och huvudsaken är ju att de får vara tillsammans med oss denna dag

Massor av fina julhälsningar har vi fått från våra valpköpare

Nu önskar vi er alla ett bra Gott nytt År  

eafeee75

Sen längtar vi till våren då jag hoppas få träffa er alla 


Valptiden över

Nu har det varit tomt i huset i nästan en veckan sedan sista valpen flyttade.

Det är både skönt och lite tråkigt.  Men jag har fått tillbaka mitt kök och det känns helt okej då att slippa valphagen där.

Vi har även hunnit med en massa roligheter den senaste tiden och då bland att att pappan till valparna vår Zlatan Zlatan viltspår championtog sitt 3:e  öppna spår i viltspår och blev därmed Champion.

Det var ett tag sedan vi hade en champion i flocken, senast var det som var utställningschampion och där innan vår cocker Sally och alla våra springer som hade denna titel.

Så detta känns bra.  Nu är det vårt lilla charmtroll Åberlix som vi ska försöka köra upp, han har sitt anlag så det är bara 3 öppna han behöver.  Haha, bara tre säger jag som inte alls springer i skogen längre men är så glad så länge Lasse orkar.

Får så mycket fina bilder och filmer från alla våra valpköpare från de senaste kullarna och det är så roligt att se att alla gillar att jobba med sina hundar.

Zlatan och Åberlix syster Trassla har också varit en duktig spårhund och har hunnit med att ta två stycken 1:a pris  öppenklass, så det blir nog ett championat där också, så småning om.

 

 

 

 

 


Utställning och valpar

Så har det äntligen blivit utställing för våra hundar efter precis 2 års uppehåll på grund av Corona.

Vår minsting Åberlix har haft svårt att socialiseras på grund av detta corona år och har därför varit lite osäker gällande människo och andra hundar som han inte känner.

Men för en vecka sedan var han med på viltspårs KM och tog sitt anlagsprov med bravur, fast domaren var lite läskig så utförde han det han skulle och vi var så nöjda.  Zlatan var också med och tog sitt första öppna spår med godkänt resultat, så nu gäller det att försöka få till 2 till och ett championat.

Men för att gå tillbaka till gårdagens utställning så blev det en helt godkänd debut för Åberlix och han skötte sig bra i ringen.  Nu gäller det att hitta flera utställningar men det verkar vara rätt tomt med dessa innan 2022.

Valparna blev 4 veckor igår och då brukar vi både ta ut dem och ta snygga utebilder, men detta hans inte med eftersom vi var på utställningen.

Men lite bilder dagarna innan blev de och de sitter i Z valpar.

Det har varit 3 stycken här och valt sin valp och ytterliggare 3 kommer denna vecka.

 


Valparna 12 dagar

Hade inte tänkt att göra någon uppdatering innan valparna fått sina ögon, men ville leka lite med kameran idag och försöka fånga dessa svarta hundar, något som inte alls är lätt.

Har provat med alla färger bakom valparna, haft stark ljus, svagt ljus, ljus framifrån och bakifrån, men riktigt bra bilder får jag inte till.

Men jag tänkte i alla fall visa bilderna från idag  och även berätta om deras vikt.

Den som föddes först var Örjan _DSC2329 och han vägde 260 gram och idag vid 12 veckor väger han 603 gram

Efter honom föddes den enda tjejen som fick namnet Ölice _DSC2333 och

hon vägde 318 gram och idag vid 12 veckor väger hon 782 gram

Nummer 3 var det Östen _DSC2349som vägde 296 gram och idag vid 12 veckor väger han 614 gram

Nummer 4 i ordningen var Öjvin _DSC2340 som var minst i kullen och vägde 229 gram och idag vid 12 veckor väger han 634 gram

Som nummer 5 kom Öbbe _DSC2360som är en riktig lite charmknutte med en vit fläck i ansiktet, tyvärr kommer den inte att var så när han är färdig för leverans, den kommer antingen att försvinna eller blekna.  Han vägde 312 gram när han föddes och idag 704 gram

Sist men inte minst kom då Ömer _DSC2352 som vägde 318 gram. Han var den som tog över de bästa tuttarna och hade kraft att flytta på den som hade tagit något som han ville ha. Idag väger denna kille mest med sina 804 gram.

Nu kan man aldrig veta hur dessa kommer att utvecklas gällande vikten, den kommer säkert att ändra sig många gånger och den störste kan mycket väl bli den som blir minst i vuxenlivet.

Valparn har under dessa 12 dagar mest sovit och ätit, precis om de ska och det är ytterst sällan man hör något från lådan, alla är så nöjda och Z ser till att de får vad de behöver.

 

 


Bloggerska - Exempel

_DSC6324 - kopia (3)

 

 

 

Blogghistorik

«augusti 2020»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Januari 2022
Julen är över
Valptiden över
Utställning och valpar
Valparna 12 dagar
-VALPARNA ÄR HÄR
Äntligen Öland
Valpkurs på gång
Alla valpar har nu flyttat
Äntligen var det dags för valptitt

Arkiv
2022
2021
2020
 •    December
 •    November
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2019
  2018