Blogg

Så var det bara fyra

Igår tisdag fick inte det detta hända, men tyvärr somnade den minsta valpen Ådi in. Han ville inte gå upp i vikt, men var ganska pigg och visade intresse för att äta, så jag var ganska säker på att det skulle bli bättre, men när de inte ökar i vikt som de ska så blir de lätt uttorkade och då går det väldigt fort, vilket gjorde igår.

Är så ledsen för de som skulle ha denna lilla kille, de har väntat så länge och vi har haft så fina konversationer långt innan vi fick dessa valpar.

Kan väl påstå att det är svårare att göra valpspekulanter ledsna än att mista en liten valp som det troligen är något fel på och bättre att den då för somna in innan de har flyttat.

Tyvärr är även lilla Åberlix mycket liten och har svårt att öka i vikt, men känns mer stabil än vad Ådi gjorde och han äter och slår sig fram till tuttarna bland sina stora syskon.

Att få tag på veterinär i dessa Coronatiden har också visat sig vara svårt. Men det vore skönt om vi kunde få denna lilla kille uppvätskad men tider till detta är svårt att få.

Väntetider på 4 timmar går bara inte när vi har en valpkull hemma.

 

 

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail


Valpar och valpköpare

I dag har det gått fem dagar sedan valparna föddes. 

Jag har läst alla mail från de som har bett om att få stå i kö för en valp, nu har vi inget kösystem, men de som verkligen har bett om att få stå på en lista har jag noga läst för och nackdelar om och nu har vi fattat beslut om var våra valpar ska få för nya hem när de är färdiga för flytt.

Namnen finns under länken KALENDER.

 

 


alla valpar tingade

fem små valpar såg dagens ljus på valborgsmässoafton

Som jag tidigare har berättat så har det varit ett stor tryck efter valp denna vår och man kan inte göra alla glada hur gärna jag än vill.

 

Eftersom det bara blev 2 tikar så kommer dessa att hamna hos gamla valpköpare.

Av de tre hanar som finns har jag bara bestämt mig till 100 procent för en familj, så de andra två kommer jag efter att ha läst alla era fina mail att ta ställning till.

Jag kommer att meddela er vilka ni är efter ca en vecka, den tid jag vill ha på mig för att veta att alla överlever, något som de inte alltid gör.

Kommer inte heller att uppdatera valpsidan innan allt är bestämt.

Önskar er alla som inte ha kunnat få valp från denna kull lycka till i letandet efter er lilla familjemedlem.

 

 

 

 
What do you want to do ?
New mail


Valpintresse

Att valpintresset har ökat i och med Corona det har alla märkt.

Men att det skulle vara så stort tryck på just cockervalpar hade jag väl aldrig trott. Men just nu är det hela 42 stycken personer som har frågat om det går att tinga valp ur vår kommande kull.

Har fått både mail, meddelanden och telefonsamtal och kan nog påstå att det blir mycket svårt att välja bland dem alla.  Men välja måste jag och sedan om det blir rätt eller fel det har jag ingen aning om. Men någonstans måste jag börja och då är det först och främst mina gamla valpköpare som gäller. Sen är det de som kan tala om vad de verkligen vet om en cocker, vet de att det är en trimras som måste hållas efter för att den ska må bra, vet de att en cocker behöver aktiveras för att känna sig nöjd.  Kommer den blivande ägaren att ha tid med hund även när Corona är över. Ja det är många frågor som jag måste tänka på för att hitta de rätta hemmen till våra valpar.

Sen för att ha någon riktpunkt så tänker jag även geografiskt och då gäller det att ha mina valpköpare så nära Stockholm som möjligt.

Sen vill vi inte sälja en hanvalp till någon som redan innan köpet har i åtanke att kastrera sin hund bara för att den ska vara på hunddagis eller att det finns tik redan i hemmet mm mm. Då får man vända sig någon annan stans.

Men först och främst ska valparna födas och därefter kommer jag att ta ställning till mina val av valpköpare.

IMG_20200425_233742 (1)

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail


En ganska härligt hundvecka

Veckan har varit helt underbar, varma sköna dagar som har inneburit att vi i stort sett har varit ute hela dagarna.

IMG_20200425_094102Hundpoolen är på plats, men i år kommer det inte att få användas av hundarna utan bara av mig eftersom vi inte kommer till Öland som beräknat. Men det finns flera poolen för hundarna så de kommer inte att vara utan.

IMG_20200425_111431_226Men med oss är det alltid i alla fall vad vi än gör. Idag har husse och matte jobbat en del med just poolen och då har hundarna funnits nära för att se vad som händer.

IMG_20200425_161005_983Vi har även haft besök av mattes 93 åriga pappa som alltid har något gott i fickorna när han kommer och då sitter hundarna som klistrade bredvid honom och inte alls vill lyssna på vad matte och husse säger.

IMG_20200425_233742 (1)Efter sådana här dagar blir Yra ganska slut och somnar lätt på köksgolvet där det är svalt och skönt.

 

 

 
What do you want to do ?
New mail


Bloggerska - Exempel

_DSC6324 - kopia (3)

 

 

 

Blogghistorik

«mars 2019»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Januari 2022
Julen är över
Valptiden över
Utställning och valpar
Valparna 12 dagar
-VALPARNA ÄR HÄR
Äntligen Öland
Valpkurs på gång
Alla valpar har nu flyttat
Äntligen var det dags för valptitt

Arkiv
2022
2021
2020
2019
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2018