Blogg

Alla valpar har nu flyttat

Så var huset tomt igen på valpar.

Våra fyra killar har nu flyttat till sina egna hem och vi hoppas de kommer att ha det bra i många långa år.

Bilder kommer på familjerna 


Äntligen var det dags för valptitt

Så var det äntligen dags för våra valpköpare att få en första titt på sin lilla kille.

Tyvärr har vädrets makter satt stopp för mycket, det har varit alldeles för kallt för att låta valparna vara ute ordentligt, men en liten smak på marken har de i alla fall fått några minuter åt gången.

Vi hade besök av Emil, Eddie och Abbes valpköpare igår mellan klockan 12-15.30.

Det var isande kallt men med fleecefiltar och varma famnar så fungerade det bra och jag tror nog att alla uppskattade denna lilla stund med just sin valp.

Alla har fått vara med från första stund och  se bilder och filmer och även små berättelser om vad som händer, men just detta att även få känna på sin lilla valp är ju alltid något speciellt.

Idag måndag kommer även Elvis köpare att komma hit för en titt och lite kel.

 

IMG_20210307_155409_211

På grund av det kalla vädret så blev det inte så många bilder som jag tog, men varje familj tog en hel del på sin egen valp.

Får hoppas att vi kan ha en trevlig träff med samtliga valpköpare innan leverans, men det får planeras efter väder och vind.

 
What do you want to do 
New mail


Äntligen något nytt att se fram emot

Så var lyckan nådd.

Att hela 2020 och början av 2021 varit jobbig med denna Corona vet väl alla. 

Det var även med stor tveksamhet som vi bestämde oss för att låta Z bli parad, men känslan av att få något att se fram emot fick överväga. Det är ju alltid lite spännande med att para en tik första gången, man kan ju aldrig veta om hon kan bli dräktig och inte heller veta vad hon ger.

Även denna gång fast jag inte på något vis har annonserat eller talat om att vi väntade valpar så blev det många som hörde av sig.  Vi bestämde då att vi även denna gång bara skulle sälja eventuella valpar till boende i Stockholm och att vi bara skulle ha max 10 stycken på en lista.

Så så fick det bli.

Nu är valparna här och de fyra som blev utvalda av oss har blivit tillfrågade om de fortfarande vill ha en valp och det ville alla.

Jag har lagt in lite bilder i albumet Z valpar så då kan ni se i alla fall lite av dem redan nu.

Namnen är bestämda men det får ta ett tag innan vi bestämmer vilken av valparna som får namnet, det ska ju stämma lite hur valp och namn passar i hop.

Det kommer mer det lovar jag.

 

 

 

 
What do you want to do ?
New mail


Januari 2021

Nytt år och nya förhoppningar

Efter ett år med många tårar,  men även med lycka och skratt när det gällt våra härliga hundar, hoppas vi nu få fortsätta med de glada minnen och eventuellt även få se små valpar någon gång under 2021.

Tyvärr är det svårt att meritera våra hundar på grund av att det inte finns någon utställning på grund av pandemin.  Men huvudsaken är att man vet vad man har och att hundarna är friska.'

I höstas var våra hundar med i en studie gällande en hjärtsjukdom och alla våra var helt friska och det kändes skönt.  Även prov på njurar, lever och ögon togs så nu vet vi att vi har helt friska cocker  och en frisk hund betyder mer än en med championattitlar, tycker i alla fall jag.

Året har precis börjar så vi får väl se vad som händer.

Ska försöka uppdatera denna sida lite bättre under det kommande året.

 

 
What do you want to do ?
New mail


Första riktiga trimningen

Så var det dags för att försöka få bort en hel del av Åberlix päls. Har varit väldigt försiktig med denna men nu kände jag att jag måste försöka dra ryggpälsen och jisses vad det lossnade

IMG_20201208_113413_968Han är så fin vår lilla kille och även ett föredömme på trimbordet. Nästan lika duktig som vår Nemo var.  Tyvärr är inte hans bror Zlatan lika glad i trimbordet, men snäll och gör det som förväntas av honom, bara det inte gäller tassarna, för dessa gömmer han.

Vi har även haft en löptik här hemma och detta har satt en del griller i skallarna på killarna. Åberlix var intressad av henne redan när löpet började men fick sig en känga så han höll sig sedan borta hela tiden och det var skönt.  Ska inte klaga för denna löpperiod gick bra och inga större gnäll var det.

 
What do you want to do ?
New mail


Bloggerska - Exempel

_DSC6324 - kopia (3)

 

 

 

Blogghistorik

«september 2023»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inlägg
Ölandsommar 6/7-24/8 2023
Anaplasma
Betalning
Nya valpar efter Zlatan
Nu är det 2023
Året är snart slut
4 jobbiga månader
Januari 2022
Julen är över
Valptiden över

Arkiv
2023
 •    Augusti
 •    Juni
 •    Maj
 •    Februari
 •    Januari
 • 2022
  2021
  2020
  2019
  2018