Blogg

Året är snart slut

Nu är året snart slut och det har inte hunnit hända så mycket på hundfronten.

Har varit ett helvetets år sedan pappa gick bort i januari. 

De första 6 månaderna var vi i hans lägenhet varje dag för att gå igenom saker och hundarna fick inga dagliga rutiner.  Det var så mycket jag ville men jag orkade inte.  I början på juli åkte vi till Öland och jag kände i alla fall att vi kunde koppla av lite från pappas saker, men tyvärr var nu vårt hem fyllt med ca 30 flyttlådor som jag visste att vi måste ta itu med när hösten kom.

Något som var toppen var att vi fick pappas lägenhet såld dagen innan vi åkte till Öland

Sommaren var bra och hundarna mådde toppen på Öland. Aktiverade dem lite med nosework, men annars så fick det bara ha de bra och leka så mycket de ville.

Kom hem i september och vi hade ialla fall bestämt oss för att ställa ut Z och Zlatan på Stockholms Cockerklubbs utställning och detta så jag fram emot.  Men en vecka innan utställning som hände något med mitt knä, men jag blev inte så rädd, samma knä hade strulat på Öland och värken och stelheten försvann på ett par dagar.  Men denna gång var det värre och Lasse fick ta allt själv, fick ställa ut en superjobbig Zlatan som inte alls ville visa sig och en vild Z.  Själv hoppade jag omkring på kryckor så mycket det gick, men det var mer vilja som gjorde att det fungerade.

Fick i alla fall ihop en liten kennelträff i oktober och det kändes bra fast jag fick pina mig igenom det mesta, men när det är roligt så känns det jobbiga i alla fall lättare. 

Hann inte ta så mycket bilder denna dag, men det blev i alla fall ett glatt möte bland alla valparna när det möttes från 3 kullar.

20221022_11461820221022_11482520221022_12014820221022_121029(0)20221022_12555720221022_125606IMG_20221022_134755IMG_20221022_134959

Zlatan blev pappa igen den 2 september till 4 små flickor, på samma kennel som han hade en annan kull 6 månader tidigare och då det bara blev två små hanar.

IMG_2022-10-21_21-21-40

Tyvärr har det inte blivit så mycket bättre i mitt knä, så några större aktiviter har det inte blivit. 

Vi hann i alla fall med att vara med på årets sista cockerpromenad som alltid är en avslutning med glögg på Djurgården.  Denna dag hade vi med oss Qling som var överlycklig att få springa runt och rulla sig i all den snö som hade kommit. Även Z var med och gillar också läget att få springa runt som hon vill.

Måndagen den 2/12 var vi i alla fall iväg med Zlatan på ögonlysning. Han ska eventuellt ha en ny parning i december/januari och jag ville ha ögonlysningen gjort innan.

Bara 3 veckor kvar till jul men igen julskänsla hos mig. Känner att vi fortfarande inte har fått tillbaka vårt liv riktigt och så länge det finns kartonger kvar efter föräldrarhemmet så känns det inte kul att fira något här hemma.

Ska försöka uppdatera lite mer under kommande år. 

 

  


4 jobbiga månader

Hade hoppats att detta år skulle börja med en massa hundaktiviter.  Tyvärr så blev det ändrade planer eftersom min pappa avled den 26 januarie.

Nu blev det en massa att tänka på och jag mådde inte så bra och kunde inte foccusera mig på våra hundar.  Har varit i pappas lägenhet så gott som varje dag efter hans frånfälle för att spara och kasta en massa saker. Att städa upp bland papper, bilder, saker mm efter ett liv på 95 år visade sig vara mycket jobbigare än vad jag hade trott.

Jag satte skygglappar för ögonen, ville inte se allt. Lasse var jätteduktig att jobba och ta hand om det mesta.  Men nu kom vi till detta att spara eller kasta och det var det svåraste. Jag hade inte bearbetat mammas plötsliga död sedan 3 år och hade även där massa sparat hemma hos pappa. Vet inte hur många gånger pappa sa under dessa 3 år att vi måste hjälpas åt att rensa ut det som inte skulle sparas och jag svarade att "det tar vi en annan dag"

Ja nu var den där "en annan dag" här och nu var det både mamma och pappas saker som skulle sorteras.  

Alla fina kläder skänkte vi till Stadsmissionen, det som inte våra barn ville ha i husgeråd skänkte vi också. Ja det blev många turer dit för det kom bara fram mer och mer ju mer vi plockade.

Inte en enda cockerpromenad har vi varit med på och det är annars det bästa varje månad.

En glädje bland dessa månader har i alla fall varit att jag orkat ha en valpkurs för våra senaste valpar och denna drog ut på tiden i 7 veckor, så detta var kul

När det började bli dags för utställningar som jag gärna hade velat vara med på så orkade jag inte trimma våra hundar och efter alla månader jag hade låtit bli så blev denna trimning bara jobbigare och jobbigare.

Så någon hundutställning innan september lär det inte bli för oss.

Nu börjar jag i alla fall att se ljuset i tunneln och så fort pappas lägenhet är såld så åker vi till Öland och hoppas få njuta hela sommaren.

Lite lycka på hundfronten har det varit då våra egna hundars syskon har visat framfötterna. Trassla blev viltspårschampion, Åke som är helbror med henne har tagit anlagsprovet och även blivit utställd med Exellent.

 


Januari 2022

Så har det nya året kommit.

PCIMG_2022-01-06_08-05-56

Vår Åberlix är nog den vi kommer att jobba med mest under detta år när det gäller i första hand viltspår.   Han har alltid varit dålig på att äta hundmat, men älskar vår mat och gröt är den bästa morgonmål han kan få.  

Ska man bli stor och stark så är nog detta bra att fylla magen med på morgonen.

Nu när det är kallt och halt ute så blir det inte så mycket med aktiviter utomhus, men det finns mycket man kan göra inne för att få hundarna aktiviterade.

Så fort det blir väder för träning så kommer jag att samla vår senaste valpkull för deras vardagslydnadskurs.

Hoppas även kunna få till en liten kennelträff med de senaste kullarna.

Ja det kan nog hända en del även detta år


Julen är över

Så var denna jul över.  Lasse och jag var ensamma med våra hundar och hade en bra julafton.

PCIMG_2021-12-24_11-02-25

Tomten fick komma tidigt till våra hundar så att de fick smaka på julen direkt på förmiddagen.

Sen blev det även lite julmat till dem som toppades på torrfodret.

Tror att alla var nöjda och huvudsaken är ju att de får vara tillsammans med oss denna dag

Massor av fina julhälsningar har vi fått från våra valpköpare

Nu önskar vi er alla ett bra Gott nytt År  

eafeee75

Sen längtar vi till våren då jag hoppas få träffa er alla 


Valptiden över

Nu har det varit tomt i huset i nästan en veckan sedan sista valpen flyttade.

Det är både skönt och lite tråkigt.  Men jag har fått tillbaka mitt kök och det känns helt okej då att slippa valphagen där.

Vi har även hunnit med en massa roligheter den senaste tiden och då bland att att pappan till valparna vår Zlatan Zlatan viltspår championtog sitt 3:e  öppna spår i viltspår och blev därmed Champion.

Det var ett tag sedan vi hade en champion i flocken, senast var det som var utställningschampion och där innan vår cocker Sally och alla våra springer som hade denna titel.

Så detta känns bra.  Nu är det vårt lilla charmtroll Åberlix som vi ska försöka köra upp, han har sitt anlag så det är bara 3 öppna han behöver.  Haha, bara tre säger jag som inte alls springer i skogen längre men är så glad så länge Lasse orkar.

Får så mycket fina bilder och filmer från alla våra valpköpare från de senaste kullarna och det är så roligt att se att alla gillar att jobba med sina hundar.

Zlatan och Åberlix syster Trassla har också varit en duktig spårhund och har hunnit med att ta två stycken 1:a pris  öppenklass, så det blir nog ett championat där också, så småning om.

 

 

 

 

 


Bloggerska - Exempel

_DSC6324 - kopia (3)

 

 

 

Blogghistorik

«september 2023»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inlägg
Ölandsommar 6/7-24/8 2023
Anaplasma
Betalning
Nya valpar efter Zlatan
Nu är det 2023
Året är snart slut
4 jobbiga månader
Januari 2022
Julen är över
Valptiden över

Arkiv
2023
 •    Augusti
 •    Juni
 •    Maj
 •    Februari
 •    Januari
 • 2022
  2021
  2020
  2019
  2018