Blogg

En olycklig Qling

Det där med löptikar och hanar i samma hus har aldrig varit något större problem för oss. Visst har killarna visat intresse men vi ha alltid sluppit deras skäll och gnäll.

Men nu har vi haft många jobbiga dagar med Qling när först och främst Z löper, detta har triggat igång honom ordentligt och han har gråtit både dag och natt.

Funderar på om det kan ha något med att han helt plötsligt efter att Nemo inte finns längre och han själv är herre på täppan, för lilla Zlatan är ju fortfarande inget som han bryr sig om

Jag var ju säker på att det var Yra som hade börjat löpa eller kanske Olga, Z hade jag trott skulle vara den som kom igång senast eftersom hon är yngst i flocken. men nu blev det hon som började och  nu är hon i höglöp och tjejerna har börjat intressera sig för henne.

Olga visar inga tecken på löp, men jag nästan är säker på att hon har ett torrlöp för Qling är helt galen på henne också och detta märkte jag igår när vi var ute på tomten och Qling hoppade på en mycket arg och irreterad Olga.

Yra har inte kommit igång ännu och det oroar mig att det ska ske precis till den 1 maj när hon återingen ska tävla i NoseWork.. Jag anmälde ju henne sist som löptik för jag trodde att hon skulle löpa och då var hon tvungen att ha tikskydd på sig under söket fast hon inte löpte och detta märkte jag inte var något bra.  Så blir det samma igen till nästa tävling så känner jag redan nu att det är kört.

 


Första TEM utomhus för Yra

Så var det dags för Yras första utomhustävling i TEM

Det blev en lång dag och inte alls som jag hade tänkt mig. För det första hade jag anmält henne som löptik eftersom risken var stor att hon denna dag skulle löpa, något hon inte hade hunnit börja med.

Men har man anmält dem som detta så måste de ha byxan på när de söker och detta var nog ett litet hinder för Yra, såg att hon inte alls var bekväm med dessa och det visade sig sedan även under söket, hon var inte alls den där glada spralliga tjejen utan såg ganska låg ut och visst viste hon vad hon skulle göra men allt gick i slowmotion.

Hon gjorde allt rätt ändå, men eftersom hon inte var som hon brukar så vågade jag inte chansa och därför blev allt så fel.  Så denna tävling slutade med 25 poäng av 100 möjliga.

Men det är bara att fortsätta och hoppas på bättre tur nästa gång som då blir den 1 maj  TSM  med alla sök.

 Ett par bilder finns i galleriet


Zlatan på kurs

Igår var det kulrs igen för Zlatan

Detta finns nu på hans egen sida "Zlatan"


Z har börjat på kurs

I torsdags så var det Z tur att få börja gå en kurs i Nosework, hon har visat intresse för dofter när Yra har jobbat och det gjorde att min tanke var att vi kanske kan dämpa Z iver om hon har något att jobba med.

Synd att jag inte kan visa filmer här, för det där med iver skulle ni ha sett. Hon var helt galen att få jobba, men som vår instruktör sa "det är toppen med en hunda som verkligen vill" och detta håller jag med om, men jag skulle önska att hon kunde hålla tyst för hon verkligen skriker ut "jag vill, jag vill"

Under fredagen lät jag allt bero och tyckte att hon skulle få vila sina sinnen, men lördagen jobbade vi först inne i köket med att jag satt upp magneter på kylen och frysen där en var preperarerad med doft och hon fattade galoppen direkt och sökte hur lugnt och fint som helst och så fick hon lite gott vid varje gång hon lyckades.  Sen tog jag bort alla och bara satt en i köket under en stol för att se om hon fattade mitt kommande "leta" och det gjorde hon, satte näsan i golvet och böjade söka tills hon hittade doftkällan och då stannade hon upp och kollade på mig.

Lite senare under dagen så blev det kartongsök i garaget och jag satte idag ut 5 kartonger och en av dessa var preparerade med doft, men till skillnad från kursen så var i dag alla kartonger stängda och det fanns inget synintryck vilket borde vara lite svårare, men även detta klarade hon galant. 

Så detta  borde vara en bra sport för oss två tillsammans.

Bloggerska - Exempel

_DSC6324 - kopia (3)

 

 

 

Blogghistorik

«april 2019»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Senaste inlägg
Ölandsommar 6/7-24/8 2023
Anaplasma
Betalning
Nya valpar efter Zlatan
Nu är det 2023
Året är snart slut
4 jobbiga månader
Januari 2022
Julen är över
Valptiden över

Arkiv
2023
2022
2021
2020
2019
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2018