Blogg

Zlatan på kurs

Igår var det kulrs igen för Zlatan

Detta finns nu på hans egen sida "Zlatan"


Z har börjat på kurs

I torsdags så var det Z tur att få börja gå en kurs i Nosework, hon har visat intresse för dofter när Yra har jobbat och det gjorde att min tanke var att vi kanske kan dämpa Z iver om hon har något att jobba med.

Synd att jag inte kan visa filmer här, för det där med iver skulle ni ha sett. Hon var helt galen att få jobba, men som vår instruktör sa "det är toppen med en hunda som verkligen vill" och detta håller jag med om, men jag skulle önska att hon kunde hålla tyst för hon verkligen skriker ut "jag vill, jag vill"

Under fredagen lät jag allt bero och tyckte att hon skulle få vila sina sinnen, men lördagen jobbade vi först inne i köket med att jag satt upp magneter på kylen och frysen där en var preperarerad med doft och hon fattade galoppen direkt och sökte hur lugnt och fint som helst och så fick hon lite gott vid varje gång hon lyckades.  Sen tog jag bort alla och bara satt en i köket under en stol för att se om hon fattade mitt kommande "leta" och det gjorde hon, satte näsan i golvet och böjade söka tills hon hittade doftkällan och då stannade hon upp och kollade på mig.

Lite senare under dagen så blev det kartongsök i garaget och jag satte idag ut 5 kartonger och en av dessa var preparerade med doft, men till skillnad från kursen så var i dag alla kartonger stängda och det fanns inget synintryck vilket borde vara lite svårare, men även detta klarade hon galant. 

Så detta  borde vara en bra sport för oss två tillsammans.


En ledsam lördag

Denna dag blev vi en hund mindre i flocken

Vår fina Nemo somnade in efter en hjärnblödning.

Tänk vad fort allt kan gå, den ena minuten glad och lycklig och i nästa stund lyder inte kroppen.

P1010165

Denna kille har satt många språr i våra hjärtan.  Han har ca 70 valpar efter sig och har alltid varit så snäll mot allt och alla.

Vi saknar dig så vår fina Nemo

 


12 veckors sprutan

I måndags var Zlatan och Zelina 12 veckor och igår blev det veterinären och deras sprutor.

Kul att vi kunde göra detta tillsammans med Zelina och hennes matte/husse.

Allt gick toppen och båda var så duktiga.

Zlatan fick även sina klor klippta eftersom jag den senaste tiden inte har klarat av att hålla honom stilla, men i mitt knä och veterinären Joanna framför så var det inga problem.

Bilderna från dagen finns i Albumet Bilder


Yras tävling

I söndags var vi till Norsbors lokala kennelklubb för att tävla i Nosework

Det var Yras första officiella tävlning och  jag var så glad att vi hade kommit med denna gång efter att ha gjort många anmälningar de senaste 2 åren utan att få någon plats. Denna tävling är mycket populär och det är svårt att komma med om man inte är medlem i den arrangerade klubben.

Var på plats före 8 denna kalla morgon för banvallning, anmälan och diverse info.

Vi hade fått startnummer 1 av 25 tävlande och det var både på gott och ont kändes det som, men det var skönt att veta att de 2 första söken skulle jag vara klar med ganska fort och sedan kunna åka hem till de övriga hundarna innan eftermiddagssöken skulle börja.

Det gick toppen och Yra tog sitt första Diplom

IMG_20190310_153516_313

Screenshot_20190312-073536

Blev totalt 8:a denna dag, vilket jag var nöjd med.

Det blev inte så mycket bilder så de som togs ligger som film i min andra blogg Smarrigochgod.

Nöjd med dagen var jag i alla fall


Bloggerska - Exempel

_DSC6324 - kopia (3)

Ia Hornesjö