Blogg

Sista dagen med Zelina

Idag är det dax för lilla Zelina att flytta. Brukar ju sällan släppa våra valpar innan de är 10 veckor, men det känns bra denna gång att hon får ett eget hem lite tidigare. Hon blir ju nästan 9 veckor som hon blir på måndag.

Idag var det lite annorlunda för henne, hon måste ju göras fin innan hon får lämna oss och då blev det både bad och lite trimning

Bilder och mer text kommer ikväll

 


Valpbesiktning

Idag är den stora dagen då våra valparn Zelina och Zlatan ska få bli veterinärbesiktande, få sina sprutor och id-märkning.

IMG_20190214_151843_210

Båda var så duktiga denna dag och de fick mycket med kel av både veterinären och sköterskor och fick även den stora äran att bli deras Alla hjärans dags profil på nätet.

Både fick godkänt och jag hade väl inte trott något annat när det gällde Zelina, men lite orolig var jag nog för Zlatan, man vet ju inte om lungor och hjärta har tagit stryk, men han var så pigg och kry som man bara kan önska.

I dagsläget har han bara en testikel, men det får tiden utvisa om den vill ner eller inte, annars får han bli en duktig hund på något annat än utställning.

 

Bilderna finns i  "BILDER"


Ute i regnet med kompisarna

Nu i ca en vecka så har valparna varit ute flera gånger varje dag (inte när det var snöstorm eller för kallt)

De leker med alla våra andra hundar och speciellt roligt är det att äntligen vår Z som bara är valp själv har börjat få leka med dem, något som hon har velat länge men då var de för små.

IMG_20190206_074822 När leken är över så är det alltid skönt att ha en famn att få sitta i

_DSC9457Alltid finns det någon av våra vuxna hundar som tar  hand om valparna när vi är ute och Olga är en mycket bra barnvakt

IMG_20190209_095921Även koppelträning har vi hunnit med och det passade bra att prova på en dag när det regnade, det blev två nya saker som de fick uppleva, både regn och koppel,  men tuffa som de är så var det inget som bekom dessa .

 

 

 

 

 


Besök och fotografering

Nu har det gått ett tag sedan jag var här inne och det beror inte på att vi inte tagit några bilder eller 

att vi inte gjort något roligt, för det gör vi nästan dagligen.

Det finns många bilder och texter i min blogg på Zlatan och Zelina, men idag  var det lite speciellt för då kom även Maria med för att både ställa upp valparna och kolla dem och vi fick Exellent på dem båda.

52556890_311211456408401_59123965745954816_n

Det blev både inne och utebilder och alla (nästan bara) foton finns i "Bilder"

 


Valparna 7 veckor

Idag blir valparna 7 veckor, tiden har gått rasande fort och nu är det bara 2 veckor kvar innan lilla Zelina kommer att flytta

IMG_20190203_184323_429

Det blir säkert en lång väntan fram till den 16 februari då Zelina är nästan 9 veckor och de äntligen får ta hem henne.  Normalt brukar vi inte låta våra valpar flytta innan de är 10 veckor om det inte är till någon av våra tidigare valpköpare, men det känns så bra denna gång och vi vet att hon kommer att bli så älskad och få en massa kärlek som vi inte hinner ge henne med alla våra hundar.

 I går fick valparna inte vara ute för vädret kändes inte så bra, det var kalla vindar och lite väl djup snö så det fick bli innelek i stället och att leta godisbitar är super kul tycker de båda

_DSC9373_DSC9372_DSC9371

 De är jätteduktiga på att leta godis och kom på ganska så fort att man måste flytta på luckorna för att komma åt godiset. 

Blir säkert nya bilder på valparna denna dag som då kommer att hamna i albumet "Bilder"

 

 

 


Bloggerska - Exempel

_DSC6324 - kopia (3)

Ia Hornesjö

Blogghistorik