Blogg

Åter en tävling för Yra

Den 1 maj stod vi åter i skogen för att göra en TSM Nosework tävling.

Denna dag for i iväg till Gnesta Brukhundsklubb 

Vi hade även Z och Zlatan med oss för att de ska få lära sig att bara vänta och det är nyttigt för dessa två små vildbasar.

Mycket väntan blir det på dessa tävlingar IMG_20190501_095505 och är det skogen så är det inte lätt när det inte finns en uppvärmningsbana att få hunden att förstå att det inte är spår som ska göras.  

Så första jobbet för oss denna dag var fordonssök och det gick helt åt skogen, först så var jag nervös och kommenderade Yra att söka spår, vilket hon direkt gjorde, nu var det ju doft hon skulle söka och snart fattade hon i alla fall vad jag menade och började noggrant undersöka det första fordonet, men jag fick ingen direkt kontakt med henne och hon fortsatte då med nästa fordon och visst var hon på det men skogen var mer intressant. Jag lät i alla fall tiden gå för att slippa felpoäng, men det fick jag ändå för när jag skulle vända mig om och skulle be Yra söka doften så satte jag min hand mot fordonet, vilket jag inte får och klart jag vet det.

Dagen slutade i alla fall rätt bra och det bästa var att Yra klarade utomhus som denna dag var ganska så svår och det var väldigt många på på förmiddagen och eftermiddagen som nollade detta.

IMG_20190502_072329

Inomhus fick jag 2 fel på grund av att jag markerade fel, vilket jag inte tycker själv att jag gjorde, såg tydligt Yras markering, men domaren ville att jag skulle visa med handen och det gjorde jag på ovansidan av ett stödben på bordet, men det var på undersidan doften satt.

Det är bara att ta nya tag och det ska jag göra redan den 12 maj.

 

 


N-kullen 13 år

I dag fyller vår N-kull 13 år.

Tyvärr har vi själva mist både Nellie och Nemo, men jag vet att det finns åtminstående 3 kvar i livet, kanske även fler som jag inte har någon kontakt med.

Men läser ni detta så hör gärna av er och berätta lite om hunden.

Grattis säger vi i alla fall till Iior, Mira och Bella.


N-kullen 13 år

Den 2 maj var det åter dags att säga grattis till vår fina N-kull. Tyvärr har vi själva mist både Nellie och Nemo, men jag vet i alla fall att det finns 3 stycken kvar, kanske fler som jag inte har kontakt med.

Så stort grattis till Iior, Mira och Bella


En olycklig Qling

Det där med löptikar och hanar i samma hus har aldrig varit något större problem för oss. Visst har killarna visat intresse men vi ha alltid sluppit deras skäll och gnäll.

Men nu har vi haft många jobbiga dagar med Qling när först och främst Z löper, detta har triggat igång honom ordentligt och han har gråtit både dag och natt.

Funderar på om det kan ha något med att han helt plötsligt efter att Nemo inte finns längre och han själv är herre på täppan, för lilla Zlatan är ju fortfarande inget som han bryr sig om

Jag var ju säker på att det var Yra som hade börjat löpa eller kanske Olga, Z hade jag trott skulle vara den som kom igång senast eftersom hon är yngst i flocken. men nu blev det hon som började och  nu är hon i höglöp och tjejerna har börjat intressera sig för henne.

Olga visar inga tecken på löp, men jag nästan är säker på att hon har ett torrlöp för Qling är helt galen på henne också och detta märkte jag igår när vi var ute på tomten och Qling hoppade på en mycket arg och irreterad Olga.

Yra har inte kommit igång ännu och det oroar mig att det ska ske precis till den 1 maj när hon återingen ska tävla i NoseWork.. Jag anmälde ju henne sist som löptik för jag trodde att hon skulle löpa och då var hon tvungen att ha tikskydd på sig under söket fast hon inte löpte och detta märkte jag inte var något bra.  Så blir det samma igen till nästa tävling så känner jag redan nu att det är kört.

 


Första TEM utomhus för Yra

Så var det dags för Yras första utomhustävling i TEM

Det blev en lång dag och inte alls som jag hade tänkt mig. För det första hade jag anmält henne som löptik eftersom risken var stor att hon denna dag skulle löpa, något hon inte hade hunnit börja med.

Men har man anmält dem som detta så måste de ha byxan på när de söker och detta var nog ett litet hinder för Yra, såg att hon inte alls var bekväm med dessa och det visade sig sedan även under söket, hon var inte alls den där glada spralliga tjejen utan såg ganska låg ut och visst viste hon vad hon skulle göra men allt gick i slowmotion.

Hon gjorde allt rätt ändå, men eftersom hon inte var som hon brukar så vågade jag inte chansa och därför blev allt så fel.  Så denna tävling slutade med 25 poäng av 100 möjliga.

Men det är bara att fortsätta och hoppas på bättre tur nästa gång som då blir den 1 maj  TSM  med alla sök.

 Ett par bilder finns i galleriet


Bloggerska - Exempel

_DSC6324 - kopia (3)

Ia Hornesjö