Blogg

Det blir bara lite nya bilder

Det händer inte så mycket ännu och det första vi väntar på är att se det glimma till i ögonen på valparna.

_DSC8823_DSC8827

En trygg och fin mamma Yra med sina småttingar

Zlatan sover så mycket han kan _DSC8828och då som en liten sköldpadda..  Zelina har börjat utforska lådan fast hon inte ännu har några ögon och snart får vi bygga lådan så att hon inte kommer ur _DSC8829_DSC8830

Har funderat lite på valparna stamtavlenamn.. Zlatan och Zelina är ju klara men jag vill ha något med som säger lite om hur de är.

Återkommer med det nästa gång jag uppdaterar

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Valparna 1 vecka

Idag blir valparna 1 vecka

IMG_20181223_090143_864

En vecka med oror och förtvivlan, men det är gott gry i dessa två och jag känner mig mer och mer lycklig över dem än vad jag vågat göra under veckan.

Vet inte varför jag inte kan lägga in filmer här, för det hade annars varit roligt att visa hur aktiva de är .

Båda väger nu strax över 400 gram en ökning med 200 gram och det bevisar i alla fall att de äter bra och att det finns mjölk i Yras tuttar.

Tyvärr har Yra haft mycket med eftervärkar och även kräkningar de 2 sista dagarna.  Hon är jättehungrig och springer ner för trapporna för att äta, men sen när hon kommer upp till valparna igen så kräks hon upp maten.

Har inte så mycket mer att berätta just nu utan inväntar dagen då de öppnar ögonen och sen hoppas jag kunna uppdatera denna sida dagligen.

 


Valparna 5 dagar

Idag blir de 2 valparna som blev kvar 5 dagar

Det händer inte mycket, sover och äter som de ska. Yra har fortfarande en del eftervärkar men är den duktiga mamman och härdar ut för sina barns skull och tar det lungt genom att gå och lägga sig på golvet varje gång mjölken sinat och sen invänta nästa påfyllning för att åter lägga sig i lådan.

snapshot_B0C5544BD34B0

Jag har full koll på dem var jag än befinner mig i huset.. och i huset är jag hela tiden, visst har jag tagit en snabb promenad med Yra och även stått på tomten med de andra hundarna, men annars har jag inte varit utanför sedan i måndags.

IMG_20181222_060601_999

 

 

 


Natten har varit lugn

I natt har jag till och med vågat slumra till lite till och från och det kändes så underbart att våga blunda.

Yra har fortfarande mycket med eftervärkar och det gör att hon gärna vill krypa under sängen och gömma sig, men annars mår hon till synes bra och diar sina valpar och även äter massor, något som jag egentligen vet att hon inte ska göra när jag vill få ordning på hennes mjölkstockning, men den är så pass bra att jag anser att hon behöver den mat hon vill ha.

IMG_20181220_160946

Vikten ökar på båda dessa små valpar, så mat får de i sig i alla fall.

Zelina vägde i dag på morgonen 260 gram och Zlatan 290 gram

Vad de vägde när de födde vet jag inte eftersom det inte var någon som hade ordnat en våg på djursjukhuset.

Det blir en innedag till för mig och Lasse får sköta allt utanför hemmet. Tur att vi inte hade tänkt att fira jul utan hade planerat att bara ta det lugnt med alla våra hundar.

Nu ser jag bara framåt och längtar till morgondagen


Åter en dag med sorg

Allt såg så bra ut med dessa små 3 valpar som nu fanns kvar och alla åt och var aktiva, så det var med chock jag insåg att lilla Zafira höll på att somna in.

IMG_20181219_055940_276

Något som oroade mig var att Yras tuttar var så sprängfyllda med mjölk att det var svårt att få tag i tutten för valparna och jag märkte hur ont det gjorde när jag klämde fram mjölk för att få valparna att ta tutten, men som vanligt är hon den snälla och tillmötesgoda tjej som bara gnydde lite och tittade på mig med lite sorgsen blick.

Fick i alla fall tips om en spray som skulle kunna hjälpa till att mjuka upp tuttarna. Ringde min veterinär som ringde in receptet och sedan på morgonen så kunde Lasse hämta dessa och det gjorde susen direkt

Klockan var ca 20,00 på onsdagskvällen  och alla tre valparna vägdes och lades sedan i lådan tillsammans med Yra, alla tre var glupska som vanligt och och somnade sedan vid Yras tuttar.

Var in i rummet och kollade till dem klockan 21.50 och då sov de alla och jag gick ner till undervåningen och hade som vanligt min mobil i handen för att hålla koll på lådan.

Ser att lilla Zafira ligger på rygg med benen rakt upp och jag springer upp för trappan och tar upp en ganska så livlös valp, ropar hysteriskt på Lasse och säger vad jag tror håller på att hända.

Vi gjorde massa återlivningsförsök och flera gånger så kändes det som om hon var tillbaka, hon skrek och hade sugreflexer, men till slut så upphörde allt.

Vi var så ledsna båda två och undrade vad vi hade gjort för ont. Vi som verkligen har gjort allt för att skydda de kommande valparna, ingen av våra hundar har fått leka med andra hundar utan de har fått vara bara med sin flock, vi har inte varit någonstans annat än till veterinären med Yra för att röntgas och naturlivis finns tanke  att det var där hon kanske fick någon smitta.

Känner att det är inte mer vi kan göra än det vi har gjort och försöker att inte lägga någon skuld på oss själva.

Är så trött att jag mår illa, men sova det går bara inte.

 


Bloggerska - Exempel

_DSC6324 - kopia (3)

Ia Hornesjö

Blogghistorik