Blogg

Ännu en utställning för våra hundar

Söndagen den 26 maj på min egen födelsedag så gick färden till Uppsala för att ställa våra hundar på Uppsalas Cockershow.

Lilla Zlatan var yngst denna dag med sina 5 månader och äldst var vår Olga med sina 12 år.

Även Z 10 månader och Qling 10,5 år ställdes ut.

Det gick bra för dem alla och jag är supernöjd med dagen.

Lite bilder finns att se i albumet Utställningar.

Zlatan har börjat sin uställningskarriär bra. Två utställningar där han på sin första vann klassen och sedan blev BIM   Denna utställning gick även toppen för Z som vann sin klass, blev BIG 1:a och sedan BIS-4

Zlatans 2:a utställning nu i helgen blev han Bästa valp och sedan även BIS-R

Känns som det inte kan börja bättre få våra småttingar.

 20190526_14071420190526_141012


Årets första utomhus utställning

IMG_20190518_092115IMG_20190518_092120

Lördagen den 18 maj var det premiär för lilla Zlatan att få visa upp sig i ringen. Även Z var det helt nytt för att springa och visa upp sig på en gräsmatta och jag kan nog säga att jag hade varit lite orolig för att hon skulle hoppa och skutta och sätta full fart, men vad jag bedrog mig, hon var så samlad och bra i ringen.

Även Zlatan som aldrig ens hade varit på en sådan här plats var samlad och så duktig med att visa upp sig. Jag hade varit lite rädd för att han skulle reagera både på tandvisning och när domaren skulle känna efter om han hade två kulor, men även detta gick hur galant som helst.

Denna utställning kunde inte heller börja bättre.

Både Zlatan och Z vann sina klasser och sen blev de båda Bim och Bir

IMG_20190518_124929

Eftersom Z hade blivir Bir så var inte dagen slut utan först skulle det bli Bigfinalen och där var ju alla grupp 8 fina hundar med och jag var säker på att i alla fall den Amerikanska cockern skulle vinna, men vad jag bedrog mig, det blev Z som tog hem platsen

IMG_20190518_140801

och klart hon då måste få stoltsera med sin fina rosett

Det var bara att vänta för nu var det ju även Bisfinalen som hon skulle få var med i och det var så många hundar från alla klasser så där var jag nog ganska så säker på att åka ut och det var även en annan domare och vad hon skulle tycka om Z det hade jag ju ingen aning om.

P1010311Men även här sprang hon till sig en plats i finalen

IMG_20190518_144252och tog hem 4:e platsen.

 

Trötta och nöjda med lite presenter åkte vi hem för att bara ta den lugnt.


Blir inte som man tänkt sig

Yra var anmäld till Haninge Brukshundsklubb TSM-nosworkstävling.

2 dagar varit mycket låg och sovit sig igenom dagarna, men när jag övade med Nosework så blev hon tänd och glad.  Hon har visat klara tecken (allt utom blod) på att det är löp på gång så jag vågade inte riktigt chansa utan anmälde henne som löptik.

Innan vi skulle åka så var hon helt utslagen och verkade egentligen inte vilja någonting, men när jag tog fram hennes sele så blev hon så lycklig och jag tänkte, det går nog vägen

Men vad jag bedrog mig, det fanns ingen som helst lust att tävla för damen denna dag, nollade på samtliga moment, men jag gav inte upp utan följfölde hela tävlingen för att ta det som en kul grej.

Men det fanns både hästar och massa folk som var mer intressanta denna dag.

 

Sånt är livet och det är ju en hund jag har i kopplet och ingen maskin


Åter en tävling för Yra

Den 1 maj stod vi åter i skogen för att göra en TSM Nosework tävling.

Denna dag for i iväg till Gnesta Brukhundsklubb 

Vi hade även Z och Zlatan med oss för att de ska få lära sig att bara vänta och det är nyttigt för dessa två små vildbasar.

Mycket väntan blir det på dessa tävlingar IMG_20190501_095505 och är det skogen så är det inte lätt när det inte finns en uppvärmningsbana att få hunden att förstå att det inte är spår som ska göras.  

Så första jobbet för oss denna dag var fordonssök och det gick helt åt skogen, först så var jag nervös och kommenderade Yra att söka spår, vilket hon direkt gjorde, nu var det ju doft hon skulle söka och snart fattade hon i alla fall vad jag menade och började noggrant undersöka det första fordonet, men jag fick ingen direkt kontakt med henne och hon fortsatte då med nästa fordon och visst var hon på det men skogen var mer intressant. Jag lät i alla fall tiden gå för att slippa felpoäng, men det fick jag ändå för när jag skulle vända mig om och skulle be Yra söka doften så satte jag min hand mot fordonet, vilket jag inte får och klart jag vet det.

Dagen slutade i alla fall rätt bra och det bästa var att Yra klarade utomhus som denna dag var ganska så svår och det var väldigt många på på förmiddagen och eftermiddagen som nollade detta.

IMG_20190502_072329

Inomhus fick jag 2 fel på grund av att jag markerade fel, vilket jag inte tycker själv att jag gjorde, såg tydligt Yras markering, men domaren ville att jag skulle visa med handen och det gjorde jag på ovansidan av ett stödben på bordet, men det var på undersidan doften satt.

Det är bara att ta nya tag och det ska jag göra redan den 12 maj.

 

 


N-kullen 13 år

I dag fyller vår N-kull 13 år.

Tyvärr har vi själva mist både Nellie och Nemo, men jag vet att det finns åtminstående 3 kvar i livet, kanske även fler som jag inte har någon kontakt med.

Men läser ni detta så hör gärna av er och berätta lite om hunden.

Grattis säger vi i alla fall till Iior, Mira och Bella.


Bloggerska - Exempel

_DSC6324 - kopia (3)

Ia Hornesjö