Blogg

3.5 vecka

 


Valparna 3 veckor och 1 dag

Lovade att göra flera uppdateringar under dagen, men det blev bara huvudbilder och lite filmer och dessa kan jag inte lägga in på denna hemsida.

Valparna var ialla fall med på att visa upp sig på huvudbild, de blev kloklippta och de fick röra sig en del utanför lådan.  Tyvärr blev det ingen avmaskning eftersom medlet inte kom igår som jag trodde, så det får vi göra idag.

_DSC8912

Zlatan som kommer att heta Hornlakes Zlatan The Brave i stamtavlan, får detta namn för vi tycker att han är en riktig kämpe.

Han vägde igår 988 gram och är lite lättare än sin syster, men detta är ganska bra eftersom han inte ska ha för tung kropp innan han blir helt bra.

_DSC8905

Zelina kommer att heta Hornlakes Zelina The Divine, ett namn som passar denna gudomliga lilla valp.  

Hon vägde igår 1066 gram och vet hur hon ska hitta de bästa tuttarna med mest mat. Hon är även snabb och detta gör att lilla Zlatan inte hinner fram till de bästa, jag är där och hjälper honom, men samtidigt är detta fel eftersom han behöver få kämpa för att få styrka i benen.

IMG_20190107_115125_007

Det är en glädje att se dem tillsammans i lådan och idag var det ett riktit pusskalas dem emellan.

Idag blir en ny dag med träning för Zlatan och en massa lek för Zelina.

 


Valparna 3 veckor

I dag är det 3 veckor sedan valparna föddes. Har inte hänt så mycket i lådan under dessa första veckor, men man har märkt att i alla fall tiken har börjat utforska lådan mer och mer och försöker kolla över kanten.

_DSC8874

Mamma Yra sköter sina små exemplariskt och ser till att de alltid för äta sig mätta.

_DSC8881_DSC8878

Det är viktigt med närkontaken och många pussar blir det .

Just idag upptäckte valparna varandra på riktigt och började busa, de bet varandra och fast att inte Zlatan kan röra sig så fort så var han med på buset.

Idag är en väldigt speciell dag för valparna, de ska få sin dos av avmaskningsmedel, få äta lite mer RC moussé och de ska även idag igen få sina vassa små klor klippta.

Klockan är inte så mycket ännu och jag kommer troligen att lägga in mer bild och text om vad som händer under dagen.

IMG_20190105_101814

Idag kommer även bloggen att handla lite om vår Z som blir 6 månader idag

Så det blir troligen en ny uppdatering innan kvällen


18 dagar idag

Nu har valparna hunnit bli 2,5 vecka och det händer lite mer i lådan. Men mest är det sova och äta som gäller fortfarande.

Att vakna upp och titta ner i valplådan och se detta gör mig så lycklig

IMG_20190104_061249IMG_20190104_054626

Jag har i alla fall idag börjat ge dem lite RC Mousse för att få dem att innan maskmedecinen ska ges på måndag ha kommit på att det finns det som är lika gott som mamma Yras mjölk.

IMG_20190104_075542IMG_20190104_075546

 Spännande är det i alla fall med en tallrik och något som luktar och smakar annorlunda än vad 

mamma Yra gör.

IMG_20190103_112329_886

I går ställde vi även valphagen tillrätta i köket och det var spännande tyckte de andra hundarna.

Ska bli spännande att se hur både Yra och de andra kommer att reagera när valparn kommer ner i köket.  När vi tycker att detta känns helt okej och de har vant sig några dagar så är det time att bjuda in "famor" Tassan och även Zelinas matte och husse för en titt så sin lilla tjej.

IMG_20190103_114000Vi jobbar vidare med lilla Zlantan och hoppas att han snart ska kunna använda sin kropp.. men det får ta den tid det tar och jag känner mig i alla fall hoppfull när jag läser om andra hundar och ser filmer om dessa på nätet. Ännu är det viktigaste att han får vila så mycket som möjligt på sidan för att inte belasta sin platta bröstkorg för mycket, men det är inte lätt vill jag lova, för han älskar att sova på mage.

Så mycket mer händer det inte ännu.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


14 dagar och ögon

Så var vi äntligen framme vid dagen då man kunde se ögonen på de små.

_DSC8843_DSC8857

_DSC8845_DSC8846_DSC8856_DSC8849

Zelina är en liten tjockis och väldigt snabb fram till den bästa spenen så idag vägde hon hela 770 gram, Zlatan som har lite problem med sina ben och inte kommer fram så fort ännu vägde 730 gram och det är ganska bra att han inte ökar för mycket innan denna lilla simmare blir helt bra i sina ben.

Vi har förstått att den lilla sköldpaddan som vi har kallat honon för lider av något som heter Swimmer puppies.  Detta är inget farligt men man vet aldrig hur lång tid det tar innan han kan anväda sina ben. Man vet inte heller varför denna rätt vanliga åkomma uppstår..

Så vi har bestämt att han inte kommer att flytta till sin tilltänkta familj eftersom det är viktigt för oss att se till att han blir riktigt bra och det får ta den tid det tar, så han stannar hos oss tills vi vet.

 


Bloggerska - Exempel

_DSC6324 - kopia (3)

Ia Hornesjö

Blogghistorik