Blogg

Viltspårskurs

Fick igår veta att Lasse och Zlatan har kommit med på Stockholms Cockerklubbs Viltspårskurs som kommer att vara i mitten av april och slutet av maj.

Ska bli spännande att se vad vår lilla skit kan åstadkomma tillsammans med sin husse.

Vi kommer att vara på Öland en hel del innan denna kurs så jag hoppas att Lasse ska ha tid och möjlighet att i alla fall få honom att fatta vad en klöv är. Sen får vi se vad som händer under själva kursen.

 

 


DeOplanerad resa

Jag som trodde att Yras löp skulle vara över blev mycket förvånad när våra killar var mer än intresserade denna morgon. Även Yra visade att intresse fanns kvar och ställde upp sig direkt när hon såg Qling.

Det var nu 5 dagar sedan vi gjorde en bra och lyckad parning på dryga 20 minuter och det det tog ca 2 minuter innan de satt ihop, så jag hade bestämt att det fick räcka med denna.

Men efter att ha sett våra hanars beteende på morgonen så kände jag att vi kanske borde prova en gång till för säkerhets skull, så det blev en signal till hanhundens ägare och en fråga om vi kunde träffas.

Sagt och gjort så blev träffen mycket lyckad. Båda var intresserade och visst tog det lite längre innan de lyckades eftersom killen var ganska så helt på gröten, men när de satt så satt det bra och vi fick sitta och vänta på en parning som tog 1 timme och 9 minuter.

received_573470949924215

Så nu blir det inte lika lätt att räkna ut när valparna ska komma (om det blir några) eftersom det är fem dagar mellan båda parningarna.  Men det ger sig i slutändan.

Nu hoppas jag bara att lugnet här hemma ska komma och att alla våra hundar snart ska få var tillsammans igen.

 

 

 

.

 

 
What do you want to do ?
New mail


Parningsresa

Onsdagen den 26 februari åkte jag och Tassan till Linköping för att göra en parning mellan Yra och Messi.

Screenshot_20200226_181227 (2)Messi är både min och vår hund Yras stora favorit och efter att ha fått 7 vackra barn tillsammans, som tyvärr blev ganska tragisk för dryga året sedan och vi bara fick behålla 2 av valparna så kändes det som om det bara måste få bli ett försök till. Inte säger man nej till en sån snygg killeScreenshot_20200226_184017 (2)tycker Yra.

Det bästa av allt är ju att vi vet hur denna kull (2) utvecklades eftersom vi har sparat Zlatan och han var verkligen visat framtassarna och även blivit Hd röntgad med A höfter.

Så om det nu går som vi hoppas så blir det fina sommarvalpar.

 


Hemma igen

Så kom den dagen då vi fick åka och hämta hem vår Olga igen. Fast denna gång i en urna.  Ganska obetydlig men ändå så kär

IMG_20200217_150325

Fick även med oss de filtar och handuk som vi hade lagt henne i när hon lämnades in för kremering och dessa var våra hundar mycket intresserade av när vi kom hem.  Särskilt Zlatan som visade att han letade efter Olga och det var även han som var mest med henne den sista dagen.

I onsdags var vi sedan på Stockholms cockerklubbs årsmöte och fick mottaga våra hundarns grattismugg för de prestationer de erövrat under 2019 och där var även vår Olga med i årets veteranlista och vi var så stolta när vi insåg att hon som 12,5 åring hade kommit med.

IMG_20200219_204019

Så en av dessa muggar var Olgas och den blir särkilt värdefull.

I går var det 2 veckor sedan hon lämnade oss och fortfarande så får jag kämpa med mina känslor när jag tänker på henne eller när det kommer upp lyckliga minnen på FB

 


En vecka utan Olga

I går var det en vecka sedan Olga somnade in. Det har varit en jobbig vecka med många tankar och minnen som har flytit runt i mitt huvud.

Men nu ska jag bara focusera på de glada minnen vi har kvar och det finns många av den varan.

Yra har verkat vara inne i ett förlöp i över en vecka nu, hoppas inte det blir lika galet som förra löpet då hon höll på i flera månader innan de riktigt satte igång.  Men hon är lite pilsk och vill gärna rida på Z, men ingen av killarna verkar bry sig, så då borde det inte har börjat.

 

Igår tog jag mig i kragen och gjorde några sök till Yra och Z.  Det blev ett i garaget, eller rättare sagt 4 sök på samma område med bara omflyttning av kartonger.  Sen blev det varsitt sök på en släpkärra som några hantverkare hade placerat på allmäningens gräsmatta.  Yra fattade galoppen direkt, men Z förstod först inte alls vad det var hon skulle göra och intresserade sig bara för marken, men med lite vägledning av mig så fattade hon och då sökte hon riktigt bra och hittade doften.

Vädret var fint och det blev många timmar på tomten och även två ordentliga promenader med dem alla fyra.

Idag är det fredag och då blir det som vanligt träningsdag med Noseworkgänget, normalt är det Yras och min dag men eftersom hon är förlöp och jag inte riktigt vet om det kommer igång idag så blir det Z som får följa med och då får även Zlatan hänga med och kanske jobba lite med sin husse.

 


Bloggerska - Exempel

_DSC6324 - kopia (3)

Ia Hornesjö

Blogghistorik