Blogg

Åter en ny utställning

Denna lördag var det en större utställning för våra hundar.  

Denna gång var det Z som gjorde sin debut i officiell utställning och sen våra två veteraner

Det var en hemskt varm dag och det kändes som om luften inte räckte till och detta märktes på flera av hundarna som sprang i ringen denna dag.

Z fick Exellent och en ganska hyffsad kritik, fast lite besviken var jag för utav de 3 först utställningar hon har gjort denna vår så har kritiken varit nästan lika och inga större fel har det varit, men denna domare hittade en del fel på Z.

 

Även Qling fick Exellent och kom 3:a men utan Ck och så vårt ganska säkra kort Olga slog till och vann klassen och sedan blev hon BIM veteran.

 Bilder finns i Bildarkivet under utställning

 


Ännu en utställning

Igår bar det iväg bara 20 minuter från vårt hem till Gubbängen för att ställa våra småttingar Z och Zlatan.  Det var in inoff utställning där det bara är valpar från  4 månader till 1 år och sedan alla vuxna inklusive veteraner går samma klass.

Så denna dag hade vi Zlatan i valpklass och Z i vuxenklass

Även denna gång visade våra småttingar framfötterna och vann sina klasser.  Zlatan var bäst med att bli Bir denna dag och Z fick nöja sig med att bli slagen av den vackra veteranen Rosa. Men hon skötte sig utmärkt och var så vacker i ringen .

IMG_20190530_113716IMG_20190530_113731

Dessa kritiker säger mer än tusen bilder och bilderna som blev får finnas under uställningar.  Det blev mest filmer denna dag och dessa kan jag bara visa i min blogg.

Under de 3 första utställningarna för både Z och Zlatan så har det visat framtassarna ordentligt.

IMG_20190530_182113

Lilla Zlatan som bara är 5 månader har under sina 3 första utställningar skrapat ihop denna rosettskörd.  Blivit bästa hanvalp på alla tre.  Blivit Bim på en och Bir på två av dem och även BIS-reserv på Cockershowen i Uppsala.

Z har på dessa tre utställningar blivit Bir en gång, gruppvinnare 3 gånger och även Big 1:a och Bis-4

IMG_20190601_093127Tyvärr har det inte varit några placeringsrosetter på de 2 sista utställningarna, så det finns inga för Z 2:a plats placeringar.  

Hoppas nu att hitta lite flera uställningar så vi kan få fortsätta att ha roligt tillsammans 

 

 


Ännu en utställning för våra hundar

Söndagen den 26 maj på min egen födelsedag så gick färden till Uppsala för att ställa våra hundar på Uppsalas Cockershow.

Lilla Zlatan var yngst denna dag med sina 5 månader och äldst var vår Olga med sina 12 år.

Även Z 10 månader och Qling 10,5 år ställdes ut.

Det gick bra för dem alla och jag är supernöjd med dagen.

Lite bilder finns att se i albumet Utställningar.

Zlatan har börjat sin uställningskarriär bra. Två utställningar där han på sin första vann klassen och sedan blev BIM   Denna utställning gick även toppen för Z som vann sin klass, blev BIG 1:a och sedan BIS-4

Zlatans 2:a utställning nu i helgen blev han Bästa valp och sedan även BIS-R

Känns som det inte kan börja bättre få våra småttingar.

 20190526_14071420190526_141012


Årets första utomhus utställning

IMG_20190518_092115IMG_20190518_092120

Lördagen den 18 maj var det premiär för lilla Zlatan att få visa upp sig i ringen. Även Z var det helt nytt för att springa och visa upp sig på en gräsmatta och jag kan nog säga att jag hade varit lite orolig för att hon skulle hoppa och skutta och sätta full fart, men vad jag bedrog mig, hon var så samlad och bra i ringen.

Även Zlatan som aldrig ens hade varit på en sådan här plats var samlad och så duktig med att visa upp sig. Jag hade varit lite rädd för att han skulle reagera både på tandvisning och när domaren skulle känna efter om han hade två kulor, men även detta gick hur galant som helst.

Denna utställning kunde inte heller börja bättre.

Både Zlatan och Z vann sina klasser och sen blev de båda Bim och Bir

IMG_20190518_124929

Eftersom Z hade blivir Bir så var inte dagen slut utan först skulle det bli Bigfinalen och där var ju alla grupp 8 fina hundar med och jag var säker på att i alla fall den Amerikanska cockern skulle vinna, men vad jag bedrog mig, det blev Z som tog hem platsen

IMG_20190518_140801

och klart hon då måste få stoltsera med sin fina rosett

Det var bara att vänta för nu var det ju även Bisfinalen som hon skulle få var med i och det var så många hundar från alla klasser så där var jag nog ganska så säker på att åka ut och det var även en annan domare och vad hon skulle tycka om Z det hade jag ju ingen aning om.

P1010311Men även här sprang hon till sig en plats i finalen

IMG_20190518_144252och tog hem 4:e platsen.

 

Trötta och nöjda med lite presenter åkte vi hem för att bara ta den lugnt.


Blir inte som man tänkt sig

Yra var anmäld till Haninge Brukshundsklubb TSM-nosworkstävling.

2 dagar varit mycket låg och sovit sig igenom dagarna, men när jag övade med Nosework så blev hon tänd och glad.  Hon har visat klara tecken (allt utom blod) på att det är löp på gång så jag vågade inte riktigt chansa utan anmälde henne som löptik.

Innan vi skulle åka så var hon helt utslagen och verkade egentligen inte vilja någonting, men när jag tog fram hennes sele så blev hon så lycklig och jag tänkte, det går nog vägen

Men vad jag bedrog mig, det fanns ingen som helst lust att tävla för damen denna dag, nollade på samtliga moment, men jag gav inte upp utan följfölde hela tävlingen för att ta det som en kul grej.

Men det fanns både hästar och massa folk som var mer intressanta denna dag.

 

Sånt är livet och det är ju en hund jag har i kopplet och ingen maskin


Bloggerska - Exempel

_DSC6324 - kopia (3)

Ia Hornesjö