Blogg

Så ledsamt

Dagen började så bra och Olga var piggare än hon hade varit på ett par dagar. Veterinärbesöket som väntade under dagen hade jag nu hopp om att det kanske bara var en kur med antibiotika som skulle behövas.

Men det var något speciellt denna morgon, våra hundar pussas ofta men just denna dag var alla mycket mer kärvänliga med Olga, värst var det med Zlatan som inte kunde låte bli henne, han pussade och pussade på henne hela tiden och hon verkade glad att de brydde sig.

När klockan var halv 9 så skulle våra hundar få sin frukost. Olga hade varit lite dålig på att äta under gårdagen så idag skulle hon få blodpudding som hon normalt älskade, men hon bara kollade på maten, vände sig om och gick in på toa för att dricka vatten och sedan la hon sig ner och somnade för alltid.

IMG_20200206_085835

Det blev en stor chock men samtidigt en lättnad av att veta att det var hon och inte vi som bestämde när hon skulle få den sista vilan.

IMG_20200206_084625

Svepte in henne i en filt för jag ville inte se henne ligga på ett kallt golv.

IMG_20200206_090309 (4)

Medan jag satte mig i telefon för att ringa till veterinären och berätta så gjorde Lasse så fint för henne. 

Nu får hon sova gott och hoppet finns att hon kommer att träffa sina syskon och även sina barn som har lämnat oss 

Matte och husse glömmer dig aldrig.

 
What do you want to do ?
New mail


Härligt besked

Förra gången jag var här så utlovade jag att återkomma när vi fått svar på Z och Zlatans HD-röntgen och igår kom de.

Screenshot_20200121_132811Screenshot_20200121_132709och till vår stora lycka så hade båda dessa A-höfter.

Zlatan är även PRA-prcd heriditärt fri och har ett HD-indes på 103, så nog har jag planer på att få en kull efter honom.

Z har ett lägre HD-indes på 89 så ska jag välja hane till henne så är det viktigt att ta en som har ett index på över 100.

Kul känns det i alla fall och visst sätter det lite planer i rullning, men som är varken säkert eller att jag kommer att genomföra.

 


Nytt år 2020

Så var vi framme vid 2020 och detta år hoppas vi ska vara bättre än de förra då det hände så mycket ledsamheter.

Har som vanligt inte haft tid att sitta vid datorn så mycket som jag skulle behöva, men det tar sin tid att hålla alla våra fem hundar igång med diverse roligheter.

Vi har haft besök av en liten 6 månaders brun cockervalp. Vi har jobbat en del med lydnad och lekt väldigt mycket.

IMG_20200114_064355Att får vara med vid frukostbordet är ett måste för alla våra hundar.

IMG_20200109_105402

 Trimningen går jättebra, men det värsta är han han helst vill ligga och bara mysa medan vi håller på.

IMG_20200108_102413_087Pälstrollet Z är snäll och lydig på bordet, men jisses

så mycket päls denna donna har.   

I början på året gick jag med i en av noseworksgrupperna på klubb i Norsborg. Vi tränar och jobbar med våra hundar varje fredag mellan klockan 10-14 och de tre första gångerna har jag nu haft med mig Yra som blir så lycklig att få några egna timmar med sin matte i alla fall en gång i veckan.

 

Vi har också hunnit med en utställning där det vara var valpar och juniorer, så den enda junior vi har är Zlatan Screenshot_20200111_162348och då fick han ställas ut. Vi var i Södertäljehallen och det var så trångt och så mycket hundar som stirrade upp Zlatan en del så jag kan väl inte säga att han skötte sig perfekt i ringen, Screenshot_20200111_162318men han gjorde det han skulle och fick en bra bedömning.IMG_20200111_131939 Även Tassan som är Zlatans "farmor" var där och tittade på alla fina cockrar IMG_20200111_095250ock klart att Zlatan gärna intog hennes knä när hon satte sig på golvet.

Vi har även varit på HD röntgen med Z och Zlatan, men i dagsläge vet jag inget resultat av detta.

IMG_20200114_083004

Vi var på Animalen i Södertälje

IMG_20200114_083432IMG_20200114_083134

Här ligger både Z oc Zlatan utslagna på golvet efter att de har fått sin spruta.

Det bästa här är att om man inte vill så kan man bara lämna över allt till personalen och det passar

oss utmärkt då varken jag eller Lasse är så förtjusta i att se våra hundar vakna upp, det känns så mycket bättre att de bara kommer med dem när de är klara och vi slipper oroa oss om det tar lång tid att vakna upp, något som vi har varit med om med Qling och vi nästan trodde att han inte skulle vakna.

Sen har vi bestämt att gå på ringträning i kväll i veckan med Z och Zlatan så att de kan vara lätta att visa den utställning i mars som jag har planer på att ställa dessa två.

Ja det var allt för denna gång

Nästa uppdatering blir i februari.

 

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail


Zlatan har blivit stor

Den 17 december så blev vår fina kille Zlatan IMG_20191217_105519 (2)1 år. Tiden har gått i rasande fart och alla framsteg som denna kille har gjort under detta år har givit oss glädje.

Klart att när han tuggar sönder saker så blir man mindre glad, men då tänker jag tillbaka på tiden för hans födelse och känner att vad sjutton spelar det för roll om lite materiella saker går sönder.

Han har även hunnit gå på kurs tillsammans med husse och det var kul tyckte han, utom första gången när syrran Z var med och var i höglöp, då var det inte mycket som gick in i hans lilla hjärna. Z som nu är 17 månader och ganska lättlärd det visade hon på kursen, har jag börjat jobba lite lydnad med och hon har inte svårt IMG_20191217_101627 (2)att lära. Men man får ändå gå mycket varsamt fram för hon tar åt sig lätt om jag höjer rösten.  Något som jag sällan gör, men det känns som om det inte behövs alls mycket för att hon ska börja sacka efter när vi jobbar.

Har planer på att fortsätta med Nosework nästa år, men vet egentligen inte vilken av hundarna som jag ska anmäla. Det bästa vore ju att göra klart NW1 med Yra innan jag började tävla med Z. 

Ja ja det får tiden utvisa.  Något som jag även skulle vilja jobba med är viltspår som alla våra hundar är duktiga i, men min kropp vill inte riktigt hänga med på detta.

 

 

New mail
 
What do you want to do ?
New mail


Vad tiden går

Inte ofta jag hinner med att gå in på denna sida, men idag kom jag på att det hade ju hänt en hel del sedan jag var här senast.

Vi har varit på utställning på Stockholms Cockerklubb och det var en kul dag.

Kände att det var väl lika bra att jag tog dagen som den kommer och passade på att ställa ut alla våra fem hundar. Zlatan i junior, Z i junior, Yra i öppenklass, Qling i veteranklass och Olga i championklass.

Alla våra hundar blev denna dag placerade och både Zlatan och Qling blev BIS-reserver i sina respektive klasser.

Den som var roligast att ställa ut var Olga som fick så mycket beröm av domaren och att sedan både bli 2:a bästa championtik och 3:a bästa tik är inte dåligt för en tjej på 12,5 år, men hon bär sin ålder med elegans och har fortfarande de bästa rörelserna.

Sen har det varit cockerpromenad och då var det bara killarna som fick vara med för att Z hade börjat löpa.

Sen har vi börjat på unghundskurs med Z och Zlatan men det har vi bara hunnit med en gång och första gången blev det katastrof för vår lilla hormonfyllda kille som var helt galen eftersom Z löpte, trodde att vi skulle kunna vara med båda två och var långt ifrån varandra men ack så jag bedrog mig.

Zlatan gick upp i varv och det var helt omöjligt att få honom tyst, så det var bara för Lasse att sätta honom i bilen och sen får vi väl se hur det blir nästa vecka.

 

På tisdag är det ny kurs och om vi tar med oss båda för den dagen utvisa.

 

Idag kom de första snöflingorna

 


Bloggerska - Exempel

_DSC6324 - kopia (3)

Ia Hornesjö