Blogg

Åter en tävling för Yra

Den 1 maj stod vi åter i skogen för att göra en TSM Nosework tävling.

Denna dag for i iväg till Gnesta Brukhundsklubb 

Vi hade även Z och Zlatan med oss för att de ska få lära sig att bara vänta och det är nyttigt för dessa två små vildbasar.

Mycket väntan blir det på dessa tävlingar IMG_20190501_095505 och är det skogen så är det inte lätt när det inte finns en uppvärmningsbana att få hunden att förstå att det inte är spår som ska göras.  

Så första jobbet för oss denna dag var fordonssök och det gick helt åt skogen, först så var jag nervös och kommenderade Yra att söka spår, vilket hon direkt gjorde, nu var det ju doft hon skulle söka och snart fattade hon i alla fall vad jag menade och började noggrant undersöka det första fordonet, men jag fick ingen direkt kontakt med henne och hon fortsatte då med nästa fordon och visst var hon på det men skogen var mer intressant. Jag lät i alla fall tiden gå för att slippa felpoäng, men det fick jag ändå för när jag skulle vända mig om och skulle be Yra söka doften så satte jag min hand mot fordonet, vilket jag inte får och klart jag vet det.

Dagen slutade i alla fall rätt bra och det bästa var att Yra klarade utomhus som denna dag var ganska så svår och det var väldigt många på på förmiddagen och eftermiddagen som nollade detta.

IMG_20190502_072329

Inomhus fick jag 2 fel på grund av att jag markerade fel, vilket jag inte tycker själv att jag gjorde, såg tydligt Yras markering, men domaren ville att jag skulle visa med handen och det gjorde jag på ovansidan av ett stödben på bordet, men det var på undersidan doften satt.

Det är bara att ta nya tag och det ska jag göra redan den 12 maj.

 

 

Bloggerska - Exempel

_DSC6324 - kopia (3)

Ia Hornesjö