Blogg

Åter en dag med sorg

Allt såg så bra ut med dessa små 3 valpar som nu fanns kvar och alla åt och var aktiva, så det var med chock jag insåg att lilla Zafira höll på att somna in.

IMG_20181219_055940_276

Något som oroade mig var att Yras tuttar var så sprängfyllda med mjölk att det var svårt att få tag i tutten för valparna och jag märkte hur ont det gjorde när jag klämde fram mjölk för att få valparna att ta tutten, men som vanligt är hon den snälla och tillmötesgoda tjej som bara gnydde lite och tittade på mig med lite sorgsen blick.

Fick i alla fall tips om en spray som skulle kunna hjälpa till att mjuka upp tuttarna. Ringde min veterinär som ringde in receptet och sedan på morgonen så kunde Lasse hämta dessa och det gjorde susen direkt

Klockan var ca 20,00 på onsdagskvällen  och alla tre valparna vägdes och lades sedan i lådan tillsammans med Yra, alla tre var glupska som vanligt och och somnade sedan vid Yras tuttar.

Var in i rummet och kollade till dem klockan 21.50 och då sov de alla och jag gick ner till undervåningen och hade som vanligt min mobil i handen för att hålla koll på lådan.

Ser att lilla Zafira ligger på rygg med benen rakt upp och jag springer upp för trappan och tar upp en ganska så livlös valp, ropar hysteriskt på Lasse och säger vad jag tror håller på att hända.

Vi gjorde massa återlivningsförsök och flera gånger så kändes det som om hon var tillbaka, hon skrek och hade sugreflexer, men till slut så upphörde allt.

Vi var så ledsna båda två och undrade vad vi hade gjort för ont. Vi som verkligen har gjort allt för att skydda de kommande valparna, ingen av våra hundar har fått leka med andra hundar utan de har fått vara bara med sin flock, vi har inte varit någonstans annat än till veterinären med Yra för att röntgas och naturlivis finns tanke  att det var där hon kanske fick någon smitta.

Känner att det är inte mer vi kan göra än det vi har gjort och försöker att inte lägga någon skuld på oss själva.

Är så trött att jag mår illa, men sova det går bara inte.

 

Bloggerska - Exempel

_DSC6324 - kopia (3)

Ia Hornesjö