Blogg

Bara dag 38

Skrev häromdagen att Yra inte hade ökat ett gram, men att det visade sig när jag läste på att det brukar det inte göra förrän efter dag 42, så jag hade ju bestämt mig för att vänta tills denna dag med vägning för att jag inte skulle bli så besviken.

Men så i morse när hon skulle hoppa upp i sängen som vanligt så syntes det att hon nu var lite tyngre och fick ta i på ett annat sätt så jag tänkte hjälpa henne och jisses så tung hon kändes.

Så fast det är 4-5 dagar kvar tills den rätta dagen så kunde jag inte låta bli att väga henne och nu jäklar börjar det hända saker. Yra är en ganska stor tik med massor av muskler som väger en del och hennes vikt har legat på ca 14,9-15,7 under de senaste året. När hon vägde som mest var i våras då hon var så skendräktig att hon nästan inte orkade något.

Fick genom att dra in på mat henne att gå ner ca 6 hg och det är där hon nu har legat tills idag då jag ställde denna lilla koloss på vågen och den visad 17,1 kg.  

20181123_120833

Ville helst att hon skulle ha lagt sig på rygg, men Z kunde inte låta bli henne så fort jag skulle ta en bild så det fick bli när hon ligger på sidan och då kan man ju inte se hennes mage.

Jag vill ju helst inte att hon ska bli för tjock så hon får svårt att föda, men jag kan inte heller dra in på maten för hon är hungrig för jämnan.

 

Bloggerska - Exempel

_DSC6324 - kopia (3)

Ia Hornesjö