Blogg

Dagen före lucia

I morgon är det Lucia och jag har inte gjort något Lucia kort detta år. Tiden har liksom inte funnits. Så jag tänkte att eftersom det äntligen i år blir en kull efter vår fina Yra så får korten vara ett gammalt från när hon själv var ganska så nyfödd.

Nellie lucia

Yras vackra mamma Nellie med sin sista kull .  

 


Flera förfrågningar

IMG_20181211_080643_334

Inget är som väntans tider

Önskar verligen att vi visste hur många det var i Yras mage för nu kommer det förfrågningar på denna kull varje dag.  Jag vill helst aldrig att någon bokar valp innan de är födda, men visst har jag låtit folk göra det några gånger och i de flesta fall har de fått vad de önskat.

I den kull som Yra föddes i hade jag 3 bokade valpar och alla ville ha en specifik färg och kön, nu är ju detta inte alltid så lätt att upfylla och denna gång lyckades vi i 2 av önskningarna och det var både oranga tikar som de hade önskat. Den valpköpare som hade önskat en orange hane hade lite otur, för det blev bara 2 blåa hanar. Jag led verkligen med denna valpsugna kvinna som redan hade varit här på besök fråg Göteborg för att träffa våra cocker.  När jag ringde och berättade att det tyvärr bara fanns blueroan hanar, så blev hon först lite besviken och sa att då får jag ändra mig med kön för jag vill så gärna ha en orange, sagt och gjort det fanns en orange tik otingad och naturligvis skulle det bli LENAS.. men på dag 4 så somnade denna valp in och jag fick återigen kontakta Lena för att beklaga att det nu inte fanns någon liten orange tik till henne.  Hon sa då direkt att jag har lärt känna er så bra och träffat era härliga hundar så finns det möjlighet så tar jag en blueroan hane.. och snart satt hon på tåget upp till Stockholm för att få en titt på sin nya familjemedlem, en som hon aldrig har ångrat.

Vad jag vill säga med detta är att varken färg eller kön är det viktigaste, utan det är att det klickar mellan hund och ägare.

 

 


Så var det en ny vecka

Den här helgen har det verligen märks att Yra tycker att det är lite jobbigt, hon har sovit mycket och vädret har inte varit så kul så det där med att gå ut har inte heller varit roligt, tycker hon.

IMG_20181208_163948_873 (1)

Men hon är den snälla och lydiga hunden så hon vet ju att det är nog bäst att göra som matte och husse säger.

De andra hundarna sov även de mycket denna helg och Yra fick sällskap i sin korg titt som tätt

IMG_20181207_200410 (1)IMG_20181207_105956

I den vänstra korgen liggr Yra tillsammans med Olga och Z och på den andra bilden är det Olga och Nemo som gör henne sällskap.

Hittade i mina minnen en bild på Yra som 8 veckors valp och hon var nog det sötaste man kan tänka

Screenshot_20181209-172716

Även pappa Messis matte tycker det är så spännande och jag får fina bilder på honom 

Screenshot_20181208-081548

Han är verkligen grann denna kille och har ett lika ödmjukt sätt som utseende.

Nu hoppas vi att det ska bli de valpar som våra valpspekulanter önskar sig, tyvärr är det alltid könet som man inte vet något om och många har ju en önskan om just detta.

 

 

 

 

 

 

 


Äntligen vet vi

Så var dagen inne då vi kunde få se vad som fanns i Yras  mage.

P1011499

Som vanligt blev det att sätta sig på vågen först och nu var det spännande för jag har inte orkat lyfta upp henne i famnen för att väga henne på vår vanliga våg.

Men jag blev nog lite förvånad när jag såg vågen siffror stanna på 19,1 kg.. och det är 2 veckor kvar.

Sen in i rummet för att ta bilden och den blev kanske inte riktigt vad jag hade hoppats eftersom man inte kunde räkna valpar till 100% eftersom det var ca 5 dagar för tidigt för detta.

Men huvudsaken var att jag såg att det fanns liv i magen och man kunde i alla fall räkna till 5 stycken IMG_20181206_153443tydliga och kanse även 2 till som inte riktig ännu hade förkalkats så hårt att man kunde se tydligt.

Men är det 5 stycken så är jag mer än nöjd. Ska bli så underbart att kunna låta linjerna efter Yra gå vidare, för trevligare hund finns inte. 

Ja så var denna dag över och nu är det bara att vänta tills dagen kommer då de små vill titta ut och det blir om ca 14 dagar, om hon nu inte går i sin mammas fortspår och föder tidigt.

Återkommer om det händer något innan dagen D

 

 

 

 

 

 


Vill man bli fin får man lida pin

Idag tyckte jag att Yra gott kunde få sig ett bad och bli lite trimmad.

IMG_20181205_105731

Men det tar på krafterna att först bli ordentligt tvättad och sen behöva stå 

på trimbordet..  Lovar att hon sov gott efter detta.

 


Bloggerska - Exempel

_DSC6324 - kopia (3)

Ia Hornesjö